صفر تا ۱۰۰ تاسیس آموزشگاه زبان در چند کلام

ساخت وبلاگ

صفر تا ۱۰۰ تاسیس آموزشگاه زبان در چند کلام

صفر تا ۱۰۰ تاسیس آموزشگاه زبان در چند کلام و بصورت ساده و کامل در دو بخش مسائل شکلی و مسائل قانونی برای افرادی که قصد راه اندازی یک آموزشگاه یا موسسه زبان را دارند توضیح داده خواهد شد تا در چند کلام ساده راه پیش روی خود را شفاف و بطور کلی بدانند.

مقدمه

امروزه ضرورت آموزش زبان بین جوامع ثابت شده است و در بهبود روش زندگی بسیار موثر است. استفاده از زبان انگلیسی بطور گسترده در داخل و خارج کشور تاثیر گذار است، این چنین که برای مطالعه دستور العمل کالاها وارداتی و یا اطلاعات دریافتی از سایت های معتبر تحقیقاتی در طول روز میتواند در سطح آگاهی افراد تاثیر بسزایی داشته باشد. عده ای نیز به طبع سفرهای کاری یا تفریحی در خارج ار کشور بطور مستقیم با زبان انگلیسی در ارتباط می‌باشند.

در این حجم استفاده پر کاربرد زبان انگلیسی در کشور می‌توان احداث آموزشگاه های زبان انگلیسی را بعنوان یک شغل مناسب فرهنگی در دستور کار قرار داد و با یک سرمایه‌گذاری هدفمند درآمدزایی مناسب و همیشگی را تضمین کرد. به همین جهت باید از شرایط و مراحل راه اندازی یک موسسه یا آکادمی آموزش زبان اطلاعات کاملی را داشته باشید که ایران آموزشگاه در این مقاله سعی در اطلاع رسانی این مراحل از صفر تا ۱۰۰ به شما داریم.

حال با توجه به مقدمه گفته شده به توضیح موارد اساسی و ضروریی که حتما در راه اندازی آموزشگاه به آن بر می‌خورید را در دو بخش “مسائل شکلی” و “مسائل قانونی” شرح میدهیم.

بخش اول: موارد اولیه و مسائل شکلی راه اندازی یک آموزشگاه زبان های خارجی

مشخص کردن حد و حدود فعالیت

اولین نکته مهم در “صفر تا ۱۰۰ تاسیس آموزشگاه زبان در چند کلام”، جهت راه اندازی یک آموزشگاه زبان است. مشخص کردن حد و حدود فعالیت و تعیین مسیر مشخص راه است، نخست باید گروه سنی که می خواهید به آنها آموزش دهید را مشخص کنید، چرا که شرایط مجوز کار و بسیاری مسائل دیگر برای گروه‌های سنی مختلف متفاوت است. این دسته‌بندی به دو گروه آموزشگاه‌های بزرگسال و آموزشگاه‌های کودک و نوجوان تقسیم می‌شود.

اگرچه در هر دو بخش بزرگسالان و کودکان، آموزشگاه زبان می تواند موفق باشد و یکی از سرمایه گذاری‌های مناسب و جذاب به شمار بیاید اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر راه اندازی آموزشگاه (در هر گرایشی) برای کودکان و نوجوانان موفق تر است، دلیل آن هم دو نکته مهم است:

اولاً: اینکه تعداد آموزشگاه‌های تخصصی که برای کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کنند کافی نیست.

ثانیا: لزوم آموزش زبان دوم، برای کودکان نزد خانواده‌ها مخصوصا در دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و غالبا سعی می‌کنند فرزندانشان را از سنین پایین با ثبت نام در آموزشگاه مجاب به یادگیری زبان کنند.

فعالیت مستقل یا نمایندگی

در بخش دوم از “صفر تا ۱۰۰ تاسیس آموزشگاه زبان در چند کلام” باید تعیین کنید قصد دارید ثبت برند کنید و آموزشگاه مستقل راه اندازی کنید یا می‌خواهید زیر نظر آموزشگاه‌های بزرگ به صورت شعبه وابسته وارد کار شوید.
اگر بخواهید به صورت مستقل کار کنید باید ثبت برند کنید و برخی هزینه‌های شروع کار را بپردازید اما درصورتی که تمایل داشته باشید شعبه‌ای از یک آموزشگاه معتبر را در منطقه خود راه اندازی کنید، اگرچه خلاقیت کمتری می توانید به خرج دهید اما اگر برند معتبری را برای اخذ شعبه در نظر بگیرید ریسک کار پایین و تأمین موفقیتتان بالاتر است.

مشخص کردن نوع زبان تدریسی و روش تدریس

بعد از تعیین دو فاکتور بالا در مورد راه اندازی آموزشگاه زبان باید مشخص کنید که دقیقا چه زبان‌هایی را می‌خواهید در آموزشگاه خود تدریس کنید؟ یعنی صرفاً زبان انگلیسی را آموزش می‌دهید و تک زبانه و تخصصی عمل می کنید یا زبان‌های رایج دیگر مثل فرانسه و ترکی استانبولی را هم در برنامه خود برای آموزش دارید؟

یکی از مسائلی که باید به آن توجه بسیاری شود تعیین استراتژی برای فعالیت و همچنین شیوه آموزش و یادگیری شاگردان است. در واقع در آموزشگاه زبان مهمترین مسئله این است که مخاطب یا شاگرد شما نتیجه مطلوب خود را از حضور در کلاس‌ها بگیرد، همه کسانی که یک بار به آموزشگاه‌های زبان سر زده‌اند می‌دانند روش تدریس آموزگار و شیوه‌های آموزشی، در میزان یادگیری و انگیزه فرد بسیار تأثیر گذار است.

این مسئله قبلا در مطلب “۵ روش جدید در تدریس زبان در آمورشگاه ها” بطور کامل مورد بررسی قرار گرفته است که میتوانید برای مشاهده آن بر روی لینک کلیک کنید.

در واقع می‌تواند یک فرد خنثی را به شدت به زبان علاقه‌مند یا اینکه دلزده کند. پس برنامه ریزی کردن درخصوص استراتژی مشخص و هماهنگی با مدرسین و نوع تدریس آنها یکی از موارد مهمی است که باید برای پیشرفت به جلو و پایدار ماندن آموزشگاهتان، به آن توجه زیادی داشته باشید.

مکان تاسیس آموزشگاه

شاید بتوان گفت یکی از مسائل اولیه “صفر تا ۱۰۰ تاسیس آموزشگاه زبان” مکان تأسیس آموزشگاه باشد. با در نظر گرفتن اینکه شما می‌خواهید یک آموزشگاه مستقل برای گروه سنی کودک و نوجوان راه اندازی کنید باید به مکان آموزشگاه بسیار دقت کنید، اول اینکه این مکان نباید در مسیر اتوبان یا اماکن خطرناک برای کودکان باشد و دوم اینکه در مناطق متوسط شهری و بالای شهر توجه خانواده‌ها به آموزش زبان کودکان بیشتر از محله‌های پایین شهر است.

بعد از در نظر گرفتن نکات بالا که در پیشرفت و تمایز شما با سایر رغبا بسیار تاثیر گذار می‌باشد به موارد قانونی تاسیس یک آموزشگاه یا موسسه زبان خارجی میرسیم.

بخش دوم: موارد و مسائل قانونی راه اندازی یک آموزشگاه زبان های خارجی

موارد قانونی تاسیس یک آموزشگاه یا موسسه زبان خارجی

موارد قانونی تاسیس یک آموزشگاه یا موسسه زبان خارجی مرحله دومی است که باید بعد از در نظر گرفتن مسائل شکلی تاسیس یک آموزشگاه زبان مورد توجه قرار داد که در ادامه به آن میپردازیم.

مجوزهای تأسیس

راه اندازی آموزشگاه زبان نسبت به بسیاری کارهای دیگر از نظر پروسه اداری آسان‌تر است و چندان هزینه‌ای هم برایتان نخواهد داشت. در واقع برای گرفتن پروانه تأسیس آموزشگاه نیاز است فرد صاحب امتیاز دارای مدرک لیسانس باشد و سه سال سابقه تدریس در آموزش وپرورش یا تأییدیه از آموزشگاه‌های خصوصی دیگر داشته باشد.

سپس محل آموزشگاه را تعیین کرده و اگر در گروه سنی کودک و نوجوان باشد به آموزش و پرورش و اگر در گروه سنی بزرگسال باشد به وزارت ارشاد برای اخذ مجوز مراجعه می‌کنید. در نهایت با تأیید مکان آموزشگاه و پرکردن چند فرم مربوطه بین سه تا شش ماه بعد پروانه فعالیت‌تان صادر می شود.

شرایط موسس

مواد قانونی شرایط تاسیس موسسه به شرح زیر میباشد:

ماده ۱۳: شخص حقیقی یا حقوقی که پس از طـی مراحـل قـانونی اجـازه تاسـیس آموزشـگاه را از هیات نظارت استان اخذ می‌کند موسس نامیده می‌شوند.

تبصره ۱: صدور پروانه تاسیس برای شاغلین دولت (به استثنای اعضای هیات‌های علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی، پژوهشی در رشته‌های مرتبط فنـی) و همچنـین دسـتگاه هـا، شـرکت‌هـا، موسسات و نهادها و سازمان‌هایی که تمام یا بخشی از امکانات و اعتبارات دولتی را مصـرف مـی‌کننـد، مجاز نمی‌باشد.
تبصره ۲: در صورتی که موسس شخصیت حقوقی غیردولتی باشد بایـد فـردی را بـه عنـوان نماینـده حقوقی به سازمان معرفی کند.
تبصره ۳: به شـخص حقـوقی غیردولتـی در صـورتی اجـازه تاسـیس آموزشـگاه داده مـی‌شـود کـه در اساسنامه آن فعالیت آموزشی، پژوهشی و مشاوره قید شده باشد.

ماده ۱۴: صدور اجازه تاسیس آموزشگاه خواهران برای آقایان و بالعکس بلامانع است.

ماده ۱۵: موسس (فرد حقیقی یا نماینده شخص حقوقی) باید واجد شرایط زیر باشد:

* تابعیت جمهوری اسلامی ایران.

* اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

* دارا بودن صلاحیت اخلاقی، سیاسی، فرهنگی و عدم وابستگی به رژیم گذشته به تشخیص هیات نظارت استان.

* نداشتن سوء پیشینه کیفری موثر.

* دارا بودن سلامت جسمی و روان.

تبصره: درصورتی که به تشخیص پزشک معتمد سازمان، معلولیت جسمی فـرد مـانع ایفـای وظـایف مربوط نباشد، تائید وی به عنوان موسس بلامانع است.

* دارا بودن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم (برای آقایان).

* داشتن حداقل ۲۸ سال سن.

* دارا بودن حداقل مدرک فوق دیپلم یا معادل آن.

* دارا بــودن حــداقل ۲ ســال ســابقه آموزشــی، فرهنگــی تمــام وقــت یــا ۴ ســال پــاره وقــت در موسسات و مراکز آموزشی کـه اساسـنامه یـا آئـین‌نامـه آن بـه تصـویب دسـتگاه‌هـای دولتـی یـا نهادهای رسمی رسیده باشد.

تبصـره ۱: بررسـی صـلاحیت موسـس پـس از تائیـد طـرح تـوجیهی تاسـیس آموزشـگاه توسـط هیات نظارت استان (موضوع ماده ۳ این دستورالعمل) انجام خواهد شد.
تبصــره ۲: درصــورت تغییــر یــا فــوت نماینــده شــخص حقــوقی، نماینــده جدیــد نیــز میبایســت تمامی شرایط فوق را دارا باشد.
تبصره ۳: ادامه فعالیت آموزشگاه‌هایی که قبل از تاریخ تصویب اصلاحیه ایـن دسـتورالعمل براسـاس ضوابط و مقررات مربوط تاسیس شده‌اند بلامانع است.
تبصره ۴: نخبگان شامل: برگزیدگان جشنواره‌های کارآفرینی ملی، برگزیدگان مسابقات ملی مهارت (ملی – بین المللی)، برگزیدگان جشنواره خوارزمی، دارندگان الواح درجه یک تـا سـه از سـوی شـورای ارزشیابی هنرمندان و یا کسانی که دارای قابلیت‌ها ویژه‌ای هستند به تشـخیص هیـات نظـارت اسـتان از شمول بندهای ۷ ، ۸ و ۹ ماده ۱۵ مستثنی می‌باشد.

ماده ۱۶: در صورت فوت یا زایل شدن صلاحیت موسس (شخص حقیقی) یا انحلال شخص حقوقی، ضمن توقف ثبت نام کارآموز جدید، ادامه کار آموزشگاه صرفا تا پایان دوره آموزشی دایر با مسئولیت مدیر آموزشگاه و نظارت هیات نظارت استان با رعایت شرایط زیر مجاز است:

الف. در صورت فوت موسس حقیقی، تامین هزینـه دوره‌هـای آموزشـی بـه عهـده وارث یـا وراث می‌باشد.
ب. در صورت زایل شدن صلاحیت موسس وی اجازه حضور در آموزشگاه را نداشته و موظـف اسـت کلیه تعهدات و هزینه‌های اجرای دوره‌های آموزشی را پرداخت و تسویه نماید.
ج. چنانچه موسس شخص حقوقی باشد، نماینده حقوقی آن موظف است با هماهنگی مدیر تسـویه موسسه (شخص حقوقی) کلیه هزینه‌های دوره‌های آموزشی را پرداخت نماید.
د. در صورت زایل شدن صلاحیت نماینده موسس حقوقی، موسس موظف است ظرف مدت یک هفته نسبت به معرفی فرد واجد شرایط مطابق ماده ۱۲ دستورالعمل اقدام نماید، در غیر اینصـورت ضـمن توقـف ثبــت نــام کارآموز جدید، ادامــه کار آموزشــگاه صــرفا تا پایان دوره آموزشــی دایــر با مســئولیت کامــل مدیر مجاز خواهد بود.

تبصره: درصورت فـوت موسـس (شـخص حقیقـی) یـا انحـلال شـخص حقـوقی، مـدیر آموزشـگاه موظف است ظرف مدت یک هفته موضوع را به هیات نظارت استان گزارش نماید.

مـاده ۱۷: درصـورت فـوت یـا زایـل شـدن صـلاحیت موسـس (شـخص حقیقـی) یـا انحـلال شخص حقوقی، انتقال و واگذاری پروانه تاسیس آموزشگاه با رعایت شرایط زیر امکان پذیر می‌باشد:
الف. در صورت فوت موسس حقیقی چنانچه یکی از وراث، واجد شرایط ماده ۱۵ این آئین نامه باشـد بارعایت بند (الف) مـاده ۱۶ انتقـال پروانـه تاسـیس بـه وی پـس از تنظـیم رضـایت نامـه سـایر وراث در دفاتر اسناد رسمی بلامانع است در غیر این صورت وراث می توانند نسبت به انتقال منافع و حقوق مادی و معنوی آموزشگاه به فرد دارای شرایط ماده ۱۵ این آئین نامه اقدام نمایند.
ب. در صورت انحلال شخص حقوقی با رعایت بند ج ماده ۱۶ انتقال پروانـه آموزشـگاه بـه فـرد دارای شرایط ماده ۱۵ این دستورالعمل توسط نماینده قانونی شخص حقوقی بلامانع است.
ج. در صــورت از کارافتــادگی موســس بــه تشــخیص پزشــک معتمــد هیــات نظــارت اســتان، انتقال پروانه تاسیس آموزشگاه به فرد دارای شرایط ماده ۱۵ این دستور العمل بلامانع می‌باشد.
تبصره: در صورت زایل شدن صلاحیت موسس (شخص حقوقی) و تائید لغو پروانه تاسیس توسط هیـات نظارت مرکزی و یا مراجع قضایی ذیصلاح، پروانه تاسیس آموزشگاه با رعایت بند (ب) ماده ۱۶ باطل شـده و قابل واگذاری یا انتقال به غیر نخواهد بود.

ماده ۱۸: وظایف و اختیارات موسس به شرح ذیل است:

* درخواسـت صـدور پروانـه تاسـیس آموزشـگاه و ارائـه مـدارک لازم (موضـوع مـواد ۶، ۷ و ۸ این دستورالعمل) و طی تشریفات قانونی مطابق این دستورالعمل.

* معرفی مکان و محل مناسب که از لحاظ ایمنی، بهداشتی، تجهیزاتی و وسایل لازم مـورد تائیـد هیات نظارت استان باشد.

* اخذ مجوز قبل از هرگونه تغییر محل ساختمان آموزشگاه از هیات نظارت استان.

* ارائه گواهی تائید موقعیت انتظامی محل آموزشگاه از مراجع ذیصلاح نیروی انتظامی (اداره اماکن).

* پیشنهاد یـک یـا چنـد نـام مناسـب بـرای آموزشـگاه بـه هیـات نظـارت اسـتان جهـت تائیـد یکی از آنها با رعایت موازین ماده ۵۲ این دستورالعمل.

* معرفی مدیر واجد شرایط برای آموزشگاه به هیات نظارت استان (جهت تائید و صدور ابلاغ).

* تائید صلاحیت نیروهای شاغل در آموزشگاه (کارکنان اداری، خـدماتی و مربـی) براسـاس مفـاد این دستورالعمل و ضوابط ابلاغی هیات نظارت مرکزی و ارسال اسامی این افراد طی فهرستی بـه هیـات نظارت استان.

تبصره ۱: چنانچه عدم صلاحیت عمومی هر یک از کارکنان اداری و خدماتی و مربـی آموزشـگاه توسـط هیات نظارت استان بصورت قطعی احراز و به موسس ابلاغ شود، موسس موظف است ظرف ۱ ماه نسبت به تعیین فرد جایگزین اقدام کند (مدیر و مربی تابع ضوابط و شرایط مربوط خواهند بود).
تبصره ۲: اشتغال به کار اتباع بیگانه در آموزشگاه منوط به داشتن کارت اقامت و نیز اجازه اشـتغال بـه کار براساس قوانین و مقررات مربوط است.

* درخواســت درجــه‌بنــدی آموزشــگاه (اعتبارســنجی) و یــا تمدیــد آن مطــابق ضــوابط و مقررات مربوط که به تصویب هیات نظارت مرکزی رسیده است.

* همکاری با مدیر آموزشگاه در حسن اجرای مقررات و بخشنامه های سازمان.

* نظارت عالیه بر حسن جریان کلی آموزشگاه.

* نظارت بر حسن انجام وظایف توسط مدیر آموزشگاه.

* اقـدام بموقـع و رفـع نارسـایی هـا و حـل مشـکلات در حـدود وظـایف منـدرج در ایـن مـاده که توسط هیات نظارت استان به موسس ابلاغ می شود.

* ارائه درخواست تمدید پروانه تاسیس آموزشگاه حداقل ۴ ماه قبل از اتمـام مـدت اعتبـار آن بـه هیات نظارت استان.

* عقد قراردادکار و پرداخت حقوق و مزایـای مـدیر و مربیـان و سـایر کارکنـان حسـب مـاده ۱۰ و تبصره ۱۳۱ ماده الحاقی به ماده ۷ قانون کار (مطابق نمون برگ پیوست) و بـرای نیروهـای پـاره وقـت در قالب تبصره ۲ ماده ۳۵ قانون کار و آئین نامه اجرایی آن (مطابق نمون برگ پیوست) به نحـوی کـه مـدت قرارداد در فاصله پایان دوره آموزشی و شروع دوره بعد قرار گیرد.

نتیجه

نتیجتا اینکه برای تاسیس یک آموزشگاه زبان فاکتورهای گوناگون شکلی دخیل هستند و مضاف بر آن باید به نظامات قانونی تاسیس آموزشگاه نیز توجه داشت تا به این عرصه ورود کرد. امیدواریم که مطالب بیان شده برای پیشبرد اهداف شما موثر واقع شود و راه پیش روی شما را برای راه اندازی یک شغل مناسب و مفید فرهنگی روشن کرده باشد.

همچنین برای اطلاع از مواد قانونی و شروط تاسیس موسسات آموزشی خارجی در ایران می‌توانید به مقاله ” ۹ شرط برای اخذ مجوز موسسات آموزشی خارجی” مراجعه کنید و برای اطلاعات تکمیلی در مورد مدیریت آموزشگاه های زبان میتوانید مطالب پیشنهادی “ده نکته مدیریت آموزشگاه زبان – بخش اول، “ده نکته مدیریت آموزشگاه زبان – بخش دوم” را نیز مطالعه فرمایید.

 همواره برای اطلاعات بیشتر در مورد تعاریف و مشاغل رشته‌های تخصصی و اخبار آموزشگاه ها میتوانید به بخش مقالات واخبار مراجعه کنید تا بهترین مسیر برای انتخاب آموزشگاه مورد نظر خود را تجربه کنید.

برای مشاهده نزدیکترین و معتبرترین آموزشگاه های زبان محل زندگیان وارد شوید.

ایران آموزشگاه از توجه شما به این مطلب مراتب سپاس خود را اعلام میدارد.

آموزشگاه موسیقی سیمرغ | زعفرانیه...
ما را در سایت آموزشگاه موسیقی سیمرغ | زعفرانیه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : iranamozeshgah بازدید : 167 تاريخ : سه شنبه 30 بهمن 1397 ساعت: 23:31